De agenten die vorig jaar juni een verwarde man in Kloetinge in zijn been hebben geschoten, worden hier niet voor vervolgd. Het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant ziet het schieten als noodweer.

Het OM komt tot deze conclusie door het dreigende gevaar waaraan de verwarde man de agenten blootstelde. Het afvuren van kogels was daardoor volgens hen noodzakelijk en proportioneel. 

Op 10 juni 2016 kwam de politie op een melding af dat er in de Willemsstraat een verwarde man met een steekwapen op het dak van een woning zou zitten. Bij aankomst, was de man van het dak afgekomen en wilde hij met het wapen weer het dak opvluchtten.

Meerdere agenten probeerden de man met aanwijzingen, een getrokken dienstwapen en het spuiten van pepperspray tot bedaren te brengen, maar de man bleef de agenten bedreigen. Toen hij met een mes op twee van de agenten afstapte voelden beiden zich genoodzaakt een schot te lossen. 

Psychose

De man werd lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis en is aangehouden voor bedreiging. Hij zou last hebben gehad van een psychose. Alle betrokkenen zijn op de hoogte gesteld van het besluit van het OM.