De gemeente Goes kan na jaren van plannen maken en procederen eindelijk beginnen met de aanleg van een fietspad tussen Goes en Kattendijke. 

De Raad van State heeft woensdag de bezwaren van de Goese Golf BV van tafel geveegd.

De golfbaan zei dat er onvoldoende onderzoek was gedaan naar de behoefte aan een fietspad en was het bovendien oneens met de keuze voor de noordzijde, langs de golfbaan.

Tussen het fietspad en de baan komt een ruim drie meter hoog hek om afzwaaiende golfballetjes tegen te houden. Dat zou volgens de Goese Golf BV de spelbeleving aantasten.

Mogelijkheden

De rechtbank had eerder de gemeente Goes in het gelijk gesteld. Met het oordeel van de Raad van State zijn de juridische mogelijkheden tegen uitvoering uitgeput en kan de aanleg beginnen.

Wethouder Loes Meeuwisse van de gemeente Goes hoopt na de zomer de aanbesteding uit te schrijven. "Dan kan de aanleg beginnen, maar die duurt zeker een jaar", zegt ze. De grond moet namelijk eerst worden voorbelast. Pas daarna kan het pad worden aangelegd.

Meeuwisse denkt dat de werkzaamheden eind 2018, begin 2019 zijn afgerond. Waterschap Scheldestromen draagt bij aan de aanleg. "We zijn blij dat zij ook het belang van deze verbinding inzien."