RWS partner in wonen, zorgorganisatie Zeeuwse Gronden en belangenvereniging Ypsilon hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend over de bouw van 24 appartementen aan de Nieuwstraat in Goes. 

De bouw van Hof den Berg, zoals het complex gaat heten, is pas halverwege volgend jaar klaar.

Er komen cliënten van Zeeuwse Gronden in te wonen, die huren van woningcorporatie RWS. Naast de appartementen is er een gemeenschappelijke ruimte waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Zeeuwse Gronden wil dat ernstig zieke, psychiatrische patiënten zelfstandig wonen in een eigen appartement, maar wel bij elkaar. "Om vereenzaming tegen te gaan", zegt directeur Jan van Blarikom. "Het wordt een mooie woonvoorziening, midden in de binnenstad en tegelijkertijd beschut en veilig."

Kleinschalig

Directeur-bestuurder Maarten Sas van RWS zegt de samenwerking met Zeeuwse Gronden belangrijk te vinden. "Wij staan open voor de ambitie van Zeeuwse Gronden om op diverse plaatsen kleinschalige woonvoorzieningen te realiseren."

Op de voormalige locatie van Huize den Berg, tussen de 's-Heer Hendrikskinderenstraat en Nieuwstraat, komen naast Hof den Berg appartementen voor dementerende ouderen en reguliere woningen.

De locatie van Huize den Berg, waar mensen met een beperking woonden en werkten, heeft jaren leeg gestaan.