In de Weststraat, Gistellisstraat en bij het Kerkplein in Kapelle begint donderdag rioleringswerk. Vanaf volgende week pakt de gemeente Kapelle ook de wateroverlast in de Vroonlandseweg aan.

Bij de Vroonlandseweg in Kapelle, voor de huisnummers 2 tot en met 17, blijft bij hevige neerslag water op de weg en in de tuinen staan.

Door de verkeersdrempel op de kruising van de Vroonlandseweg met de Langegracht in te korten en de grond te verlagen kan het water bij hevige neerslag rechtstreeks naar de sloot langs het voetpad richting Overtieringe lopen, aldus de gemeente Kapelle.

Vanaf donderdag vinden er werkzaamheden plaats aan de riolering in de Weststraat, het Kerkplein en het deel van de Gistellisstraat van de Ooststraat tot huisnummer 8. 

Kousmethode

Het riool wordt gerenoveerd met de zogenaamde kousmethode. Door in het hoofdriool een kunststofkous aan te brengen en uit te harden met uv-licht ontstaat een nieuwe rioolleiding. Dankzij deze methode hoeft de straat niet opengebroken te worden en is er minder overlast.

Het verkeer heeft alleen last van deze werkzaamheden bij het Kerkplein. Op minder overzichtelijke locaties zal het verkeer geregeld worden door verkeersregelaars, laat de gemeente weten. De klus duurt naar verwachting circa twee weken.

Klimaatbestendiger

Volgende week begint het werk om de duiker tussen de waterpartij van de Langegracht en Overtieringe te vergroten. Een duiker (foto) verbindt watergangen met elkaar. Voor dit werk worden de Langegracht en Vroonlandseweg deels afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

Het werk duurt, afhankelijk van het weer, circa drie weken en wordt na de bouwvak afgerond. Voor het klimaatbestendiger maken van de riolering wordt regenwater in steeds meer straten afgekoppeld van de vuilwaterriolering.

Hiervoor in de plaats komt een regenwaterriool of wordt de openbare ruimte zo ingericht dat het water op straat kan weglopen naar een waterpartij.