Gerben Dijksterhuis geïnstalleerd als nieuwe burgemeester Borsele

Gerben Dijksterhuis is donderdagmiddag geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van de gemeente Borsele.

Dit gebeurde tijdens een buitengewone raadsvergadering. 

Tijdens de raadsvergadering werd de nieuwe burgemeester toegesproken door commissaris van de koning Han Polman, raadslid Roel Boekholt, Schenk, burgemeester Anton Stapelkamp van de gemeente Kapelle en familielid Ronald Dijksterhuis.

Zelf zei de nieuwe burgervader dat de inwoners hem vaak zullen tegenkomen op evenementen en gebeurtenissen in de gemeente. "En ik doe boodschappen en zit op het terras. Ook daar zullen we elkaar ontmoeten."

Wethouder

Dijktserhuis komt uit Zeewolde. Daar is hij jaren wethouder geweest voor de ChristenUnie en het CDA. Voor zijn baan als bestuurder heeft hij gewerkt in het bedrijfsleven.

's Ochtends waren hij en zijn vrouw Arieke en drie kinderen in Goes op het perron van de Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) opgepikt door loco-burgemeester Ad Schenk.

Daarmee reden ze naar Kwadendamme waar ze Berkenhof's Tropical Zoo bezochten. Bij vergader- en congrescentrum De Stenge, waar de raadsvergadering plaatsvond, werden Dijksterhuis en zijn gezin opgewacht door honderden schoolkinderen.

Lees meer over:
Tip de redactie