Nieuwe subsidieronde voor verbeteren Zeeuwse woningvoorraad

Particulieren, ondernemers en organisaties die slecht verkoopbare huizen willen slopen of samenvoegen, kunnen vanaf 19 juni een aanvraag indienen voor een subsidie uit de Provinciale Impuls Wonen.

De zesde subsidieronde start op 19 juni.

In Zeeland zijn er in de eerste vijf ronden 107 slecht verkoopbare particuliere huizen verdwenen. Ook zijn honderden sociale huurwoningen gesloopt waarvoor er minder zijn teruggebouwd. Deze cyclus loopt tot en met 3 september.

"De subsidie helpt om een fijne woon- en leefomgeving te creëren door het slopen van vervallen, leegstaande panden en krotten", zegt gedeputeerde Carla Schönknecht.

"Hierdoor neemt het aantal leegstaande woningen af. Het is een dubbele winst, want niet alleen de huizenbezitters profiteren, maar ook de bouwwereld krijgt een impuls."

Spreekuren

Woningen komen in aanmerking als ze voor 1975 zijn gebouwd. Dit was 1970. Als iemand levensloopbestendige maatregelen neemt maakt hij of zij meer kans op subsidie.

Mensen die denken aanspraak te maken op een bijdrage uit de impulsregeling kunnen naar één van de spreekuren komen die de provincie organiseert in samenwerking met gemeenten.

22 juni is er tussen 18.30 uur en 20.30 uur een in de Couburg in Koudekerke, 29 juni in het gemeentehuis in Heinkenszand (van 18.00 uur tot 20.00 uur) en 12 juli in het gemeentehuis van Reimerswaal in Kruiningen van 18.00 uur tot 20.00 uur.

Lees meer over:
Tip de redactie