The Willies treden vrijdag op in Café Baarends. De rock-’n-rollband viert haar 30-jarig bestaan op het biljart van de Goese kroeg in de Voorstad. 

De band is opgericht door een aantal docenten van het toenmalige Sint Willibrordcollege toen een andere band had afgezegd voor een feestavond.

30 jaar later en vele bandwisselingen verder bestaan The Willies nog steeds.

Zanger en gitarist Rob van Soest en gitarist Cees de Jonge zijn de enige overgebleven originele muzikanten. Verder bestaat de band tegenwoordig al jaren uit dezelfde mensen: bassist Martijn Jansen, drummer François Weststrate, toetsenist Joost Vanhommerig en blazers Emiel Reijnhoudt en Martin Molema.

Mosselavond

In haar 30-jarige bestaan hebben The Willies overal gespeeld: op een boerderij in Zuid-Frankrijk, tijdens een mosselavond van de Rotary, in een kraakpand in de Kinkerstraat in Amsterdam, op studentenfeesten overal en nergens en op het Straatfestival in Ovezande. "Dat was een heel grote show, erg indrukwekkend", zegt Van Soest over dat laatste optreden.

Clemens van de Ven

Nog steeds spelen The Willies één of twee keer per maand. "Zonder dat we reclame maken voor onszelf. We worden gevraagd. Met het ene optreden krijgen we het volgende. We doen ook altijd ons best."

De avond met The Willies begint vrijdag rond 20.00 uur. In het voorprogramma speelt Clemens van de Ven.