Inwoners van Kattendijke kunnen een subsidie aanvragen voor snel internet.

"We werken aan betrouwbaar en goed internet in onze hele gemeente", aldus een woordvoerder van de gemeente Goes. "Om bewoners in het buitengebied tegemoet te komen biedt de gemeente, samen met de provincie Zeeland, een aansluitsubsidie aan van 200 euro per adres." 

Kattendijke is het eerste dorp waarvan een gedeelte van het buitengebied voorzien wordt van snel en betrouwbaar internet. In tegenstelling tot op veel andere plekken, is het in een gedeelte van Kattendijke mogelijk om kabelinternet aan te leggen.

Delta heeft hiervoor inmiddels de kabels aangelegd en sluit die deze maand aan.

Inwoners

Het initiatief hiervoor is genomen door drie inwoners, van wie Reinier de Waal er één is. "Ik heb een eigen bedrijf in de kledingbranche, met een kantoor aan huis en ondervind dagelijks problemen doordat we geen toegang hebben tot snel internet", zegt De Waal.

"Samen met mijn buurman heb ik geïnventariseerd wie behoefte heeft aan sneller internet. Na onze lobby was Delta bereid de kabels aan te leggen. Ondanks de investering die wij hiervoor moeten doen, zijn wij blij dat er een oplossing is gevonden."

Vast-draadloos

De afgelopen periode hebben de ondernemersorganisaties uit de gemeenten Kapelle, Goes, Noord-Beveland en Reimerswaal samen de mogelijkheden onderzocht om een goed netwerk te realiseren voor alle inwoners en ondernemers in het buitengebied.

"Voor de andere adressen buiten de bebouwde kom waar geen snel internet beschikbaar is een vast-draadloos netwerk de oplossing. Dit is een draadloze verbinding tussen twee vaste punten."

Inwoners die hiervoor in aanmerking komen, worden binnenkort nader geïnformeerd. Ook voor de vast-draadloze verbinding in het buitengebied verstrekt Goes een aansluitsubsidie van 200 euro.