Bij Slot Oostende, het oudste stukje Goes, vindt maandag voor het eerst het Middeleeuws Festival plaats. 

In de Singelstraat staan kraampjes met middeleeuwse sieraden, bloemenkransen en kruiden. 

Verder zijn er onder meer middeleeuwse volksspelen, een roofvogelshow, muziek, straattheater, kinderactiviteiten, demonstraties handboogschieten en historische rondleidingen voor kinderen door Caspar de Ridder en voor volwassenen.

Ook heeft Slot Oostende het menu aangepast aan de tijd. De hele dag staat er middeleeuws eten op de kaart. 's Avonds is er bovendien een Middeleeuws banket met stoverij, beenham, rijstebrij en muziek van troubadour Lucas Florent.

Tienduizend euro

Commissaris van de koning Han Polman gaf om 11.00 uur de aftrap voor het festival. Daarvoor reikte hij aan het bestuur van Stichting Historisch Slot Oostende de stimuleringsprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland uit. De stichting ontving de tweejaarlijkse prijs van tienduizend euro, omdat ze 'zeer vasthoudend heeft gewerkt aan de totstandkoming' en louter werkt met vrijwilligers.

De stichting wil in en rondom Slot Oostende in Goes een ontmoetingsplaats realiseren voor historie, kunst en cultuur. Zo hoopt ze het Middeleeuws Festival elk jaar te organiseren.