Goes verwacht 750.000 euro te verdienen aan het jaarcongres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), dat dinsdag 13 juni en woensdag 14 juni in de gemeente plaatsvindt. 

Er komen in totaal 2.500 bestuurders van alle 388 gemeenten naar Goes.

Het programma vindt plaats in de Zeelandhallen in Goes. Ook krijgen de burgemeesters, wethouders en ambtenaren excursies en workshops aangeboden in de hele provincie.

Deze zijn georganiseerd door de de dertien Zeeuwse gemeenten, de provincie en Waterschap Scheldestromen. "De gasten kunnen naar Waterdunen, maar zich ook bij laten praten over de zorg in Tholen en van de Kop van Schouwen naar de Hedwigepolder", zegt burgemeester René Verhulst.

Spin-off

Hij verwacht dat het congres de regio zo’n 750.000 euro oplevert aan economische spin-off. Het avondprogramma op dinsdag vindt plaats in Goes.

De catering wordt verzorgd door Goese horeca en honderd leerlingen van Pontes helpen in de bediening.

Commandant

Op dinsdag zijn er tijdens het congres onder meer bijdragen van Herman Pleij en voormalig Commandant der Nederlandse Strijdkrachten Peter Uhm. Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken is één van de sprekers tijdens de jaarvergadering op woensdag.