Aantal deelnemers spinningmarathon Stichting Jayden in Goes loopt terug

Op de Grote Markt in Goes vindt vrijdag de achtste en laatste editie van de spinningmarathon Biking for Bikkel van Stichting Jayden plaats. De organisatie verwacht dit jaar nog minder deelnemers dan voorgaande keren.

Dit jaar worden zo’n 170 deelnemers verwacht. Hoewel dat nog steeds veel mensen zijn, zijn het er in het verleden meer geweest.

Het aantal spinners loopt de laatste jaren iets terug. "We willen voorkomen dat we straks met een paar mensen in een tent zitten", zegt Sabine Maas, die sinds het begin is betrokken bij de organisatie.

Door er nu een punt achter te zetten, hopen zij en de rest van de vrijwilligers meer tijd over te houden voor andere evenementen van Stichting Jayden, zoals de Obstaclerun in september en Nightrun Goes in oktober. "We zijn met een klein clubje vrijwilligers en doen het naast ons werk. Op deze manier kunnen we onze tijd beter verdelen en ons meer op deze evenementen richten."

Eerste evenement 

De spinningmarathon Biking for Bikkel was het eerste evenement dat de stichting organiseerde na de dood van naamgever Jayden, zoon van Rob en Jolanda Faase uit Goes. Het 2-jarige jongetje verloor in oktober 2009 de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker.

Zijn ouders richtten kort daarna de stichting op met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar de vaak dodelijke ziekte. In de loop der jaren zijn er vele tienduizenden euro’s opgehaald door de spinners. Vorig jaar werd er nog 14,727 euro bij elkaar gefietst.

Sambaband 

Vrijdag fietsen de deelnemers zich weer drie uur lang in het zweet. Tussendoor zijn er optredens van zangeressen Albertina en Patricia Foort en sambaband Obras de Lota zweept de spinners op met hun drums.

Rondom de tent is ook veel te doen. Inschrijven kan nog steeds via de website van Stichting Jayden.

Barbecue

Een fiets kost 30 euro. Het evenement duurt van 14.00 uur tot 17.00 uur. Voor de deelnemer die het meeste sponsorgeld heeft ingezameld ligt een prijs klaar.

Na afloop is er een barbecue. Onder de deelnemers zijn onder anderen burgemeester René Verhulst van de gemeente Goes, de Goese wethouder Derk Alssema en gedeputeerde Jo-Annes de Bat.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie