Historisch Slot Oostende krijgt stimuleringsprijs van 10.000 euro

Stichting Historisch Slot Oostende in Goes heeft de stimuleringsprijs 2017 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland ontvangen. Het gaat om een bedrag van 10.000 euro.

Commissaris van de koning Han Polman, voorzitter van het cultuurfonds, reikt de prijs maandag 5 juni, voor de opening van het Middeleeuws Festival bij Slot Oostende, uit.

Hij geeft vervolgens ook de aftrap voor de eerste editie van het festival. De stichting wil het historisch besef van Slot Oostende, het oudste plekje van Goes, en de omgeving bevorderen en in het slot een ontmoetingsplaats creëren van cultuur.

Ze doet dat louter met vrijwilligers. Dat is meteen de belangrijkste reden voor het fonds om de prijs aan de stichting, die pas ruim een jaar bestaat, toe te kennen. "Het bestuur en de vrijwilligers hebben zeer vasthoudend gewerkt aan de totstandkoming van de stichting", zegt het fonds in een persbericht. 

Handboogschieten

Het geldbedrag is onder meer bedoeld voor de organisatie van het Middeleeuws Festival, een nieuw evenement op maandag 5 juni. Op die dag zijn er allerlei activiteiten in Slot Oostende en de Singelstraat.

Er zijn dan middeleeuwse volksspelen, muziek uit deze periode, kinderactiviteiten, demonstraties handboogschieten en historische rondleidingen voor kinderen (door Caspar de Ridder) en volwassenen.

Ook is er een roofvogelshow, straattheater, een biervertelcafé en nog veel meer. De stichting wil het Middeleeuws Festival elk jaar organiseren.

Lees meer over:
Tip de redactie