Gerben Dijksterhuis officieel nieuwe burgemeester van Borsele

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken heeft maandag ingestemd met de voordracht van Gerben Dijksterhuis als de nieuwe burgemeester van Borsele.

De benoeming staat gepland op donderdag 15 juni in De Stenge in Heinkenszand.

De 42-jarige Dijksterhuis is nu nog wethouder in de gemeente Zeewolde. Hij is daar zeven jaar actief. Daarvoor heeft hij in het bedrijfsleven gewerkt.

Hij belandde naar eigen zeggen min of meer toevallig in de politiek. Hij ging een keer mee met een vriend naar een fractiebijeenkomst van de ChristenUnie, raakte betrokken, kwam op de lijst voor de verkiezingen, zonder dat hij dacht in de raad te komen totdat een partijgenoot wethouder werd en er een zetel voor hem vrij kwam.

"Wat bleek was dat ik het erg leuk vond om actief met de samenleving bezig te zijn. Nog steeds. Als burgemeester wordt dat alleen maar meer", zei hij na de voordracht in april.

Getrouwd

Dijksterhuis is getrouwd en heeft drie kinderen: een dochter van zestien jaar en twee zoons van veertien en negen jaar. Hij is lid van de Nederlands Gereformeerde Kerk. Hij wil met zijn gezin zo snel mogelijk verhuizen. "Als het stof wat is neergedaald, gaan we ons oriënteren in de gemeente."

Dijksterhuis is de opvolger van Jaap Gelok, die op 1 mei met pensioen is gegaan.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie