RWS partner in wonen gaat vanaf 2019 in Goes-Oost 138 verouderde woningen slopen en zet er ongeveer net zoveel terug. 

Het vernieuwen van de straten gebeurt in vier fasen.

De huurhuizen in de P.C. Quantstraat, Marijkestraat, Jacob Klaaijsenstraat en J.D. van Mellestraat (tussen de ‘s-Heer Elsdorpweg en Kamperfoeliestraat) gaan tegen de vlakte.

De bewoners zijn donderdagavond geïnformeerd over de plannen. "De meeste aanwezigen waren niet verbaasd", zegt directeur-bestuurder Maarten Sas van RWS partner in wonen.

Problemen

Volgens hem zijn de huizen verouderd en kampen ze met meerdere problemen. "De boodschap dat we gaan slopen is nooit leuk. We snappen heel goed dat een woning veel meer is dan een huis. Daarom vinden we het ook normaal dat er emoties zijn."

Sas zegt dat er volgende week in kleine groepjes verder wordt gesproken over de plannen. Dan krijgen bewoners een nadere toelichting en kunnen ze vragen stellen.

Verhuisvergoeding

Bewoners van de huizen komen in aanmerking voor een herstructureringsregeling. Hierin staat onder meer dat ze een verhuisvergoeding krijgen van 5.900 euro. Mensen die niet 'terug' willen naar de nieuwbouwwoningen krijgen bovendien desnoods voorrang op een ander huis met een vergelijkbare huurprijs.