De Tunnel in Schore zoekt oud-leerlingen voor reünie

Basisschool de Tunnel in Schore gaat sluiten en in dit licht houden oud-leerlingen op zaterdag 1 juli een reünie.

De organisatie heeft al ruim dertig aanmeldingen en hoopt onder meer via flyers en sociale media nog meer voormalig leerlingen en leerkrachten te vinden.

Vijf mensen hebben de handen ineen geslagen voor de reünie. "We hebben meerdere generaties in de organisatie, zodat we meer mensen kunnen benaderen", vertelt Annette Leendertse (foto, rechts). "Het zoeken naar oud-leerlingen en oud-leerkrachten is best lastig, omdat ze allemaal verder weg zijn gaan wonen."

Binnenkort heeft Jacolien Bindervoet (foto, links) een afspraak met een oud-directeur van de school. "We hopen dat hij ons verder kan helpen", zegt Bindervoet.

Leendertse en Bindervoet zijn beiden lid van het organisatiecomité en worden geholpen door Esther Visser, Yvonne Griep en Franciëlla Chamuleau. Vier van hen zijn oud-leerling van de Tunnel en denken terug aan een leuke tijd op school.

Muizenpoppetjes

"Meester Calbo mag niet vergeten worden. Hij speelde gitaar, zong liedjes met de klas, vertelde verhalen en had twee muizenpoppetjes die hij Piep en Miep noemde", weet Bindervoet zich nog te herinneren.

Om reünie goed onder de aandacht te brengen is er een Facebook-pagina gemaakt. De reünie op zaterdag 1 juli vindt plaats van 14.00 uur tot 17.00 uur in het schoolgebouw van de Tunnel aan de Boomweidelaan in Schore.

"Tijdens de reünie is het vooral het weerzien, gezellig onder het genot van een hapje en een drankje elkaar weer ontmoeten. We zijn foto’s en filmpjes van vroeger aan het verzamelen en die willen we tijdens de reünie presenteren", vertelt Leendertse.

Nu of nooit

De organisatie hoopt dat de middag een succes wordt. "Het is nu of nooit, als we iets willen doen, moeten we het nu doen", vindt Leendertse.

Oud-leerlingen en -leerkrachten kunnen zich tot 31 mei opgeven voor de reünie. Via de Facebook-pagina van de reünie zijn foto’s en filmpjes te bekijken en foto’s te delen.

Lees meer over:
Tip de redactie