BEN niet blij met te laat versturen stukken over Aldi

Betrokken Noord-Beveland (BEN) is op zijn zachtst gezegd niet blij dat de raadsstukken over de mogelijke komst van een discounter naar het eiland pas kort voor de behandeling zijn verstuurd. 

De partij wijst op de afspraak dat raadsstukken een week van tevoren moeten worden gepubliceerd. De stukken over de supermarkt werden pas dinsdagmiddag in het systeem geplaatst, terwijl de vergadering donderdagavond is gepland.

Volgens BEN is het een onderwerp 'dat ons eiland verdeelt'. Daarom moeten ook inwoners de kans krijgen alle voorstellen goed te lezen, vindt de partij.

"Als een dergelijk besluit genomen gaat worden, is het van belang een correcte democratische procedure te volgen", schrijft fractievoorzitter Mark Faasse. "Het gaat niet alleen om raadsleden, die zich moeten kunnen voorbereiden op een raadsvergadering. Ook burgers en ondernemers moeten voldoende tijd krijgen om invloed uit te oefenen op het democratisch proces."

Rip II

In het raadsvoorstel draait het om de vraag van meerdere partijen of zij een supermarkt mogen beginnen op bedrijventerrein Rip II in Kamperland.

Uit onderzoeken blijkt volgens het college van burgemeester en wethouders dat een discounter de voorzieningenstructuur in Kamperland verbetert.

Onderhandelingen

Ze wil dan ook dat de gemeenteraad opdracht geeft om te gaan onderhandelen over een kavel van ongeveer 1000 vierkante meter voor 'bij voorkeur de Aldi'. In 2015 haakte de Aldi af in een procedure voor vestiging in de Voorstraat in Wissenkerke. Daaraan was jaren van voorbereiding vooraf gegaan.

De informatieve gemeenteraadsvergadering begint donderdag om 19.30 in het gemeentehuis in Wissenkerke.

Lees meer over:
Tip de redactie