LR en CU willen bod voor oude bieb Yerseke accepteren

In een open brief vragen Leefbaar Reimerswaal (LR) en de ChristenUnie (CU) het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders maandag akkoord te gaan met het nieuwe bod van de Nederlands Hervormde Gemeente in Yerseke voor het voormalige bibliotheekgebouw.

Eerder liepen de onderhandelingen voor de verkoop tussen de gemeente Reimerswaal en kerkenraad van de Nederlands Hervormde Gemeente in Yerseke stuk. De twee partijen konden elkaar niet vinden in de prijs voor het gebouw.

Volgens de twee brievenschijvers – LR-fractievoorzitter Marien Weststrate en CU-fractievoorzitter Andries Jumelet – heeft de kerkenraad een nieuw bod gedaan, dat overeen komt met de eerder door het college bekendgemaakte ‘absolute bodemprijs’.

Eerder bleek er volgens Weststrate en Jumelet dat er ruime bestuurlijke steun is voor de plannen van de Nederlands Hervormde Gemeente. "Inmiddels is ook duidelijk dat de beoogde verkoop van het huidige kerkelijk centrum De Haven Yerseke een prachtige kans biedt", schrijven de twee in hun brief.

Onderhandelingen

Dinsdagavond vergadert de gemeenteraad van Reimerswaal en de brievenschrijvers verzoeken b&w in aanloop hiernaartoe te reageren op het bod van de kerk. Nadat de eerdere onderhandelingen tussen de kerk en gemeente op niets uitliepen, kondigden LR en CU aan in de debat te willen over de verkoop. 

"De kerkenraad wil praten met het college en verzoekt de gemeenteraad daarbij pas op de plaats te maken. De acceptatie van de aangeboden verkoopsom zou een debat op dit moment overbodig maken. Dat maakt het mogelijk om in te gaan op het verzoek van de kerkenraad om vooralsnog af te zien van inhoudelijke behandeling van de correspondentie."

Lees meer over:
Tip de redactie