Rijkswaterstaat begint maandag in Hansweert met onderhoud aan een deur van de westsluis in het Kanaal door Zuid-Beveland. 

Woensdag (10 mei) wordt de sluisdeur verwisseld om storingen te voorkomen en de levensduur te verlengen. Rijkswaterstaat verwacht dat het werk tot en met maandag (15 mei) duurt. Het werk heeft geen gevolgen voor het wegverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen de andere sluisdeur gebruiken.

"Het werk aan de sluisdeur aan de kanaalzijde van de westsluis veroorzaakt hinder en stremming voor de scheepvaart van maandag 8 mei 7.00 uur tot maandag 15 mei 18.00 uur", aldus Rijkswaterstaat.

Tijdens de werkzaamheden is de oostkolk beschikbaar, maar kan vertraging optreden. "Het Schelde-Rijnkanaal kan als alternatieve route worden gekozen, maar voor de hoge vaart is dit geen optie."

Laatste

Het kost volgens Rijkswaterstaat een dag om de sluisdeur te verwijderen en een vervangend exemplaar terug te plaatsen. Vervolgens zijn enkele dagen nodig om de deur aan te sluiten en te testen. "De uitkomende deur wordt vervoerd naar Moerdijk, voor herstel van roestplekken en schades door bijvoorbeeld kleine aanvaringen." Daarna komt de deur terug naar Hansweert als reservedeur.

Deze deurenwissel is de laatste in een serie sinds 2016 op diverse sluizencomplexen in Zeeland.