Waaraan de 30-jarige Goesenaar vorig jaar augustus tijdens zijn arrestatie overleed, is niet bekend, maar het komt niet door toedoen van de politie. Met deze conclusie sluiten de Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie (OM) het onderzoek naar de doodsoorzaak dinsdag af.

"Uit uitgebreid forensisch en toxicologisch onderzoek is niet komen vast te staan waaraan de man overleed", laat het OM in een persbericht weten. De betrokkenen zijn geïnformeerd over het onderzoek.

Op zaterdagmiddag 20 augustus trof de politie na een melding een naakte man aan in de Beukenstraat in Goes. "Hij zou een starende en holle blik hebben en mogelijk een gevaar voor zichzelf of anderen zijn, zo schatte de politie in", aldus het OM.

"Toen de agenten hem benaderden trok hij zijn kleding weer aan, maar hij maakte een verwilderde indruk en reageerde niet op vragen."

De man verzette zich bij zijn aanhouding. Toen hij viel probeerden de agenten hem te boeien, terwijl hij op de grond lag. Toen hij zei geen lucht te krijgen, draaiden de agenten de man op zijn zij om het ademen te vergemakkelijken en alarmeerden een ambulance.

Reanimatie

"De paramedici waren binnen enkele minuten ter plaatse. Zij constateerden dat hij niet reageerde en dat er schuim uit zijn mond kwam. De handboeien werden afgedaan en reanimatie werd gestart. Het lukte echter niet om een hartslag op gang te brengen."

Omdat de man overleed na een politie-optreden volgde er een onderzoek.

"De betrokken agenten en getuigen zijn gehoord. De twee burgers die de politie assisteerden gaven aan dat er geen buitensporig geweld is gebruikt. Een buurtbewoner zei dat alles in haar ogen rustig verliep. Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat de agenten buitenproportioneel geweld hebben gebruikt."