In het gemeentehuis in Wissenkerke hebben woensdagmorgen twee inwoners van Noord-Beveland een koninklijke onderscheiding ontvangen. 

Het waren de eerste lintjes die burgemeester Marcel Delhez uitreikte aan inwoners op de dag voor Koningsdag.

De 78-jarige Janny Huige-Nieuwdorp uit Colijnsplaat werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Penningmeester

Ze is sinds 1993 onder meer activiteitenbegeleider en collectant bij het Rode Kruis. Ook was ze jarenlang penningmeester van de ANBO-afdeling in Colijnsplaat en is ze sinds 2011 ouderling van de Protestantse Gemeente Colijnsplaat.

Verder was ze tussen 2000 en 2006 mantelzorger voor haar moeder en van 2000 tot 2009 mantelzorger voor haar man die aan de ziekte ALS leed.

Raadslid

Het tweede lintje van woensdagmorgen werd opgespeld bij Dirk Hage, die het bekendste is als gemeenteraadslid en fractievoorzitter voor de VVD.

De 64-jarige inwoner van Wissenkerke, die in zijn werkzame leven teamchef was van de verkeerspolitie, had en heeft meerdere vrijwillige activiteiten. Zo was hij lid van de medezeggenschapsraad van basisschool De Vliete, voorzitter van de ondernemersvereniging in het dorp en medeoprichter van de Gezamenlijke Ondernemers Noord-Beveland.

Wielerronde

Bovendien stond hij in 1995 aan de wieg van het Comité Wielerronde Noord-Beveland. Daarvoor is hij nog steeds actief. Ook Hage werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bekijk hier hoeveel mensen in andere gemeentes zijn onderscheiden: