Buurtpreventiegroep Rilland Veilig en gemeente Reimerswaal houden op maandag 8 mei vanaf 19.30 uur een informatieavond over haar nieuwe methode voor buurtpreventie in dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland. Ook burgemeester Piet Zoon van Reimerswaal is aanwezig.

De nieuwe app van Veiligebuurt.nl is onlangs gelanceerd in Rilland.

"De gebruikers zijn enthousiast over deze nieuwe manier van buurtpreventie", schrijft de gemeente Reimerswaal op haar website.

"De app is ontwikkeld nadat de makers tegen de beperkingen van 'Whatsapp buurtpreventie' aanliepen. Bij de nieuwe app hoeven gebruikers geen persoonlijke gegevens prijs te geven en niet lang te zoeken naar de beheerder van een groep om zich aan te melden. Ook is bij deze nieuwe app het maximaal aantal gebruikers onbeperkt."

Noodzakelijk

Het doel van de bijeenkomst op 8 mei is mensen bekend maken met de nieuwe app. "Juist gebruik is cruciaal voor het goed functioneren van deze manier van wijkpreventie. Zoals bij de Whatsapp-buurtgroepen is het noodzakelijk om ook voor de nieuwe app afspraken te maken met de gebruikers."

De bijeenkomst is met name voor de al actieve preventiegroep Rilland Veilig, maar ook voor andere belangstellenden die zich willen laten informeren.