Een 48-jarige man uit Hoogerheide heeft zaterdag tijdens een zakelijk conflict bij een bedrijf aan de Handelsweg in Kapelle gedreigd met een pistool. De verdachte kon bij Antwerpen worden aangehouden.

De politie kreeg rond 14.30 uur de melding van een zakelijk conflict bij een bedrijf aan de Handelsweg. Hierbij had een man met een pistool gedreigd en was met een bestelbus met aanhangwagen weggereden.

De melder reed achter de man aan en gaf steeds zijn locatie door aan de meldkamer. De verdacht kon in Antwerpen, op de N101 bij de afslag Ossendrecht-Zandvliet worden aangehouden.

België

De rit voerde via de Grensweg in Rilland naar België. Drie Nederlandse politie-eenheden reden die richting op. Op de N101 werd de bestuurder aan de kant gezet. Hierbij gebruikten de agenten voor hun veiligheid een benaderingstechniek voor gevaarlijke verdachten.

Na zijn aanhouding is de 48-jarige man uit Hoogerheide overgedragen aan de Belgische politie, omdat de man in België is opgepakt.

De Nederlandse politie is een onderzoek gestart naar de bedreiging. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Aan de Belgische autoriteiten is om uitlevering van de man gevraagd.