De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) organiseert zaterdag 6 mei haar landelijke open dag op 45 locaties. Ook de zes Zeeuwse reddingstations laten de bezoekers kennis maken met het reddingwerk op het water.

De Zeeuwse stations zijn te vinden bij Neeltje Jans, Veere, Westkapelle, Hansweert, Breskens en Cadzand.

De open dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Bezoekers komen onder andere meer te weten over het werk van de KNRM, het materieel en de professionele vrijwilligers.

Op deze dag bedanken de 1.400 vrijwilligers van de KNRM de donateurs die het reddingwerk financieel
mogelijk maken. "Deze Redders aan de Wal, zoals we hen noemen, vormen zowel financieel als moreel een trouwe achterban voor de redders", aldus de KNRM in een persbericht.

"Deze dag vertellen we iedere bezoeker met trots en plezier het verhaal over het vrijwillige, professionele reddingwerk. Ook horen de vrijwilligers de mooiste verhalen en redenen waarom donateurs de KNRM steunen."

Demonstraties

Op het programma voor de open dag op zaterdag 6 mei staan onder meer spectaculaire demonstraties, rondleidingen, films en activiteiten voor kinderen. Populair is traditiegetrouw de mogelijkheid voor donateurs om mee te varen op een reddingboot.