Van donderdag tot en met zondag is de oostvest in Goes op bijzondere wijze verlicht. 

Tijdens het festival De Veste Verlicht kunnen Goesenaren elke avond een wandeling maken door het natuurgebied aan de rand van de binnenstad.

Zij zien dan lichtkunstobjecten, verlichte treurwilgen en kunnen bovendien luisteren en kijken naar muziek en acts.

De donderdagavond heeft met een optreden van Nada Naga, een yoga-les op een ponton op het water en een demonstratie acrogym van Forza Gymnastica een sportief, 'zen-achtig' thema. De avond erna is met een lampionnenoptocht, een verrassing voor kinderen en muziek van De Sjokkers bedoeld voor het hele gezin.

Carillon

Op zaterdag wordt de oostvest bevolkt door tien muzikale acts en op de laatste avond klinkt er carillonmuziek van stadsbeiaardier Rien Donkersloot vanuit de Grote of Maria Magdalenakerk en uit de speakers van bewoners.

Het lokale radiostation BX Radio draait tussen donderdag en zondag toepasselijke muziek via de frequentie 105.7 FM. De organisatie hoopt dat bewoners de zender aanzetten en hun raampje openen.

Jacoba van Beieren

Het festival vindt plaats omdat het zeshonderd jaar geleden is dat Jacoba van Beieren Goes het recht gaf om de vesten, toen nog bedoeld als verdedigingswerk, te graven. Bovendien is het twintig jaar geleden dat de eerste editie van het festival plaatsvond.