De Schoolstraat en Maartenbroersweg in Hansweert gaan de komende maanden flink op de schop. De gemeente Reimerswaal wil het gebied beter toegankelijk maken en de uitstraling verbeteren.

Het werk in de twee straten begint naar verwachting in mei en moet het gebied bij dorpshuis Kaj Munk en de supermarkt een groene en tijdloze uitstraling geven.

Ook worden de Schoolstraat en Maartenbroersweg voor een betere uitstraling meer met elkaar verbonden, aldus een gemeentewoordvoerder.

De route van het begin van de Maartenbroersweg via de Schoolstraat naar het dorpshuis en de supermarkt wordt volgens de gemeente toegankelijker. "Je hoeft straks niet meer stoepje op, stoepje af, maar bijvoorbeeld voor mensen met een rollator wordt het gebied beter begaanbaar", legde een gemeentewoordvoerder eerder al uit.

Verbreden

Om het verkeer af te remmen wordt de Maartenbroersweg versmald. De gemeente laat de stoep hier verbreden. Er komt een zogenaamde kiss & ride-zone bij de twee basisscholen, waar ouders met de auto hun kinderen kunnen afzetten. De brede groene grasbermen blijven behouden voor de Maartenbroersweg en doorgetrokken naar de Schoolstraat.

De gemeente verbetert ook de parkeervoorziening in het dorpshart en vernieuwt het groen. "Het aantal parkeerplaatsen gaat er niet op achteruit en er kunnen eventueel nog vakken bijkomen als daaraan behoefte is."

In de Schoolstraat komen levensloopbestendige woningen op de plaats van appartementencomplex Sluisburg.