Nieuwe overstapjes bij hekken langs de Westerschelde maken het voor vissers makkelijker om de rivieroever te bereiken. Bij Rilland-Bath, de Vroondijk en Inkeldijk bij Waarde en bij de Zeedijk en Schoorse Zeedijk bij Hansweert zijn deze trapjes aangebracht.

Hengelsportverenigingen langs de Westerschelde vroegen Sportvisserij Zuidwest Nederland vorig jaar of de hekoverstapjes opgeknapt konden worden.

Zo zijn in overleg met waterschap Scheldestromen en medewerking van de dijkpachters 34 overstapjes op zestien locaties vernieuwd of nieuw aangelegd. Dit project is nu afgerond. Vissers kunnen nu met hun spullen beter de oever van de Westerschelde bereiken.

De trapjes zijn geplaatst op vijf populaire vistrajecten. ‘In het verleden ontstonden door geïmproviseerde overstapjes verzwakte afrasteringen’, laat een woordvoerder van Sportvisserij Zuidwest Nederland woensdag weten.

‘In sommige gevallen leidde dit zelfs tot het ontsnappen van schapen. Door de nieuwe overstapjes kunnen vissers veilig en makkelijk hun visstek bereiken.’