De Zeelandbrug is maandagmiddag een paar uur afgesloten vanwege een ongeluk, waarbij twee auto's op elkaar botsten.

Een 50-jarige man uit Nieuwerkerk, die vanuit de richting Goes naar Zierikzee reed, raakte rond 17.30 uur onwel.

Getuigen verklaarden dat zijn auto opeens uitweek naar links, daarna naar rechts, vervolgens de betonnen zijwand van de brug raakte, twee of drie keer over de kop sloeg om daarna een tegenligger te raken. De man uit Nieuwerkerk raakte gewond en vier passagiers van de auto waar hij tegenaan reed ook.

Omstanders belden de hulpdiensten en zorgden voor eerste hulp. Zo werden twee kinderen uit een van de auto's bevrijd. Een kind van drie liep geen verwondingen op, een kind van zes raakte lichtgewond aan het hoofd. Hun moeder, een 31-jarige vrouw uit Zierikzee, raakte gewond aan haar rug.

Bekneld

Zowel de vrouw als de 50-jarige man moesten door de brandweer uit een van de auto's worden geknipt. Zij zaten bekneld. Zowel de man als de vrouw als de kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Een 56-jarige man uit het Belgsiche Langdorp, die in de auto zat die werd geraakt, liep een breuk aan zijn hand op door het ongeval. Ook hij moest naar het ziekenhuis.

Onderzoek

Agenten hebben alle voertuigen op de Zeelandbrug laten omkeren. Na 14.00 uur was de brug vrij voor een onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.