De jaarlijkse Oosterscheldeloop die op de eerste zaterdag van april georganiseerd wordt door de Goese atletiekvereniging AV’56 is afgelopen zaterdag gelopen.

Dit jaar werd de loop in een nieuw jasje gestoken en dat was onder andere te merken aan de afstanden. Zo is dit jaar de ‘lus’ naar Wemeldinge uit het parcours gehaald en er is gekozen voor een andere start- en finishlocatie: het Omnium.

De tien en twintig kilometer wedstrijdafstanden kwamen te vervallen. In plaats daarvan was er nu één wedstrijdafstand, de 10 Engelse Mijl. "Dit alles is bedoeld om de loop aantrekkelijker te maken en (dus) het aantal deelnemers te vergroten", aldus de organisatie.

Trimloop

Naast de 10 Engelse Mijl was er ook de mogelijkheid om mee te doen aan de 5 kilometer trimloop en een 2 kilometer jeugdloop.

"Vanwege het delen van faciliteiten met de Ladiesrun Goes, zoals dranghekken, kleedkamers, een goede locatie voor inschrijving, kleedkamers en finish is gekozen voor het Omnium. In het verleden was de (officiële) start halverwege de Kattendijksedijk, wat eigenlijk heel sfeerloos was."