In de strijd tegen wateroverlast trekt de gemeente Reimerswaal dit jaar bijna een miljoen euro uit voor rioolvernieuwing en herinrichting van straten. In Hansweert staat er werk op stapel in de Maartenbroersweg en Schoolstraat. Daarnaast komt er rioleringswerk aan in Yerseke en Krabbendijke.

De herinrichting van het dorpshart in Hansweert begint in mei, maar voor de werkzaamheden in Krabbendijke en Yerseke is nog geen startdatum bekend. In Krabbendijke combineert de gemeente werk aan de riolering in de Hinkelingestraat met groot onderhoud aan de bestrating.

In Yerseke is het afgelopen jaar al werk verricht tegen de kans op wateroverlast, nadat er vorig jaar huizen blank kwamen te staan na hevige regenval. 

Sommige locaties in het dorp blijven volgens Reimerswaal gevoelig voor extreme neerslag. Om ook hier de overlastkans te verkleinen zijn nog meer maatregelen nodig, zoals in de Breeweg. Daarnaast renoveert de gemeente het riool in de Grintweg en Azalealaan.

Investeringen

Voor het werk in Hansweert heeft Reimerswaal 291.000 euro gereserveerd. Voor Krabbendijke en Yerseke gaat het om respectievelijk 174.000 euro en 514.000 euro.

Met deze investeringen verwacht wethouder Jaap Sinke dat de gemeente voorlopig geen geld meer hoeft uit te trekken tegen wateroverlast. "Door de berekeningen die we hebben gedaan hebben we er goede moed op dat er nu alleen nog in extreme gevallen wateroverlast optreedt."