Op de dag van de Onderlinge Oefenwedstrijden bij AV’56 gaf de voormalige nationale atletiek-olympiër Gregory Sedoc zaterdagochtend een clinic hordelopen aan de jeugd van de Goese vereniging. 

De opzet was om de jeugdleden van AV’56 warm te maken voor de hordeloop. Gregory Sedoc groeide op in Amsterdam en trainde sinds zijn zesde bij atletiekvereniging AAC.

Omdat zijn ouders en broers ook atleten waren, was de keuze voor atletiek al snel gemaakt. In 1997 specialiseerde hij zich in het hordelopen. Succes volgde al snel.  

Titels

Hij behaalde in totaal meer dan twaalf Nederlandse titels op de 60 meter indoor en outdoor. Zijn grootste succesjaar was in 2007.

Allereerst werd hij dat jaar voor de vierde keer Nederlands kampioen op de 60 meter horden en een maand later wist hij in het Engelse Birmingham vriend en vijand te verrassen door Europees kampioen te worden op diezelfde afstand.

Analist

In de jaren erna nam Sedoc nog drie keer deel aan de Olympische Spelen (Athene, Peking, Londen) en werd hij in 2009 tweede op de Europese kampioenschappen indoor.

Tegenwoordig is Sedoc hoofdagent bij de politie Haaglanden in Den Haag en werkt hij als analist voor de NOS tijdens grote atletiektoernooien.