Omwonenden Goese vijver bekommeren zich om zwaan

Twee omwonenden van de vijver onder Molen de Korenbloem in Goes maken zonde van de zwarte zwaan die er zwemt.

"Hij is altijd moederziel alleen", zegt Nadine Pieters, die hem bijna elke dag wat te eten brengt.  Tot een paar jaar geleden zwommen er twee zwarte zwanen in de vijver. Het vrouwtje is door een ongeluk op straat echter overleden. Het mannetje zit sindsdien alleen in de waterplas. Zwanen zijn monogame dieren.

De Goesenaar, die zich altijd bekommerde om de zwanen, kan dat sinds een tijdje door omstandigheden niet meer doen. Pieters en haar buurvrouw Anja van Gent hebben die rol overgenomen. Pieters brengt vrijwel elke ochtend wat te eten naar de zwaan. Hij eet het appeltje of ander fruit uit haar hand.

Van Gent wandelt er met maar hondje Truffel ook regelmatig langs en neemt zo nu en dan ook wat voedsel mee voor de watervogel. "Het is een prachtig beest, maar hij zit hier maar alleen", zegt Van Gent.

Gezelschap

Het tweetal zou graag zien dat het beest wat gezelschap krijgt. 'Zwaan zoekt vrouw", lachen ze in koor. Ze hebben het wel eens aangekaart bij de gemeente, maar kregen toen nul op het rekest.

"Misschien is er iemand die verstand heeft van zwanen en kan vertellen wat we zouden kunnen doen", zegt Pieters. "Wij willen best een vrouwtje voor hem kopen, maar het moet dan wel mogen en werken."

Mensen die weten of er iets kan worden gedaan voor de zwaan of iets willen doen, kunnen een mailtje sturen naar anjavangent@live.nl.

NUwerk

Tip de redactie