‘s-Heer Arendskerke heeft een eigen dorpsfeest

‘s-Heer Arendskerke viert zaterdag 8 april haar eerste dorpsfeest: de Sraskerksedag. "Het moet een feest worden voor onze inwoners, maar ook voor mensen van buiten het dorp", zegt Arna van Eekelen.

Het idee voor het dorpsfeest kwam van inwoner en Provinciaal Statenlid voor de PvdA Ralph van Hertum. Hij wees vorig jaar onder anderen dorpshuisbeheerder Van Eekelen op kernen zoals Kapelle, Wemeldinge en Wolphaartsdijk, die elk jaar één of meerdere dagen op hun kop staan.

Op dat moment was zij, onder anderen met Peggie van den Hoek, al bezig met de organisatie van een Lentefair. "Alles kwam toen bij elkaar", zegt ze. "We besloten van de Lentefair een hele dag te maken."

Het programma voor zaterdag 8 april is voor een groot deel rond. Op de Torenring staan zo’n 30 kramen en foodtrucks. Bovendien kunnen kinderen er paaseieren zoeken, ponyrijden en knutselen en rijdt de menvereniging van de ring van en naar het Arendsslot.

Taarten

Voor het Heer Arendshuis staat een podium waarop muziek is te horen en acts zijn te zien. In het dorpshuis zelf is ook van alles te doen. ‘s Avonds is daar een feest met optredens van The Saints.

Ook is er de wedstrijd 'Heel Arendskerke Bakt'. Inwoners van ‘s-Heer Arendskerke en Eindewege mogen een paas- of lentetaart maken, die door een jonge en oude(re) banketbakker wordt geproefd en beoordeeld. Mensen die hun taart op de feestdag voor 13.30 uur inleveren dingen mee naar de titel 'Meesterbakker 2017 van ‘s-Heer Arendskerke'.

Inschrijven kan via de website van de Sraskerksedag. De organisatoren zoeken nog vrijwilligers die zaterdag 8 april een handje willen helpen. Zij kunnen zich opgeven via de website.

Tip de redactie