22 personen hebben deze maand gesolliciteerd naar de vacature van burgemeester van Borsele. "Het gaat om vier vrouwen en achttien mannen", laat de provincie Zeeland maandag weten.

Wie Jaap Gelok (foto) wilde opvolgen kon tot maandag (27 februari) een sollicitatiebrief richten aan de commissaris van de koning in Zeeland, Han Polman.

De leeftijd van de sollicitanten ligt tussen de 31 en 59 jaar, meldt de provincie. "Elf sollicitanten zijn werkzaam in een politiek-bestuurlijke functie. Zeven sollicitanten hebben een betrekking in het bedrijfsleven en daarnaast politiek-bestuurlijke ervaring. Vier sollicitanten zijn op dit moment werkzaam in het bedrijfsleven."

De politieke overtuiging van de sollicitanten is volgens Zeeland voor zover bekend CDA (5), ChristenUnie (2), lokale partij (2), PvdA (2), VVD (1), D66 (1) en SGP (1).

Juni

De vacature is begin deze maand opgesteld. Daarmee is de burgemeestersprocedure voor Borsele van start gegaan. De benoeming en installatie van een nieuwe burgemeester voorziet de provincie voor juni.

In november liet Jaap Gelok weten per 1 mei te stoppen als burgemeester van Borsele.