Reimerswalers tussen de 16 en 20 jaar die willen weten wat een burgemeester zoal doet kunnen solliciteren op een meeloopdag met burgemeester Piet Zoon.

Wie geselecteerd wordt maakt een werkdag van de burgemeester mee op dinsdag 28 maart, dinsdag 18 april of dinsdag 23 mei.

Ze krijgen dan een vol programma voorgeschoteld. De dag begint ‘s morgens met de wekelijkse vergadering van het college van burgemeester en wethouders in het gemeentehuis in Kruiningen en eindigt ‘s avonds met de gemeenteraadsvergadering in het gemeentehuis.

Na afloop van hun vergadering praten de collegeleden altijd met de pers om de genomen besluiten toe te lichten. Daarna gaat de jongere mee naar afspraken die de burgemeester verder heeft staan in zijn agenda.

Zo laat Zoon zien welke taken een burgemeester heeft, welke beslissingen hij moet nemen en met welke mensen hij gesprekken heeft.

Selectie

Geïnteresseerden voor de meeloopdag kunnen zich aanmelden door hun motivatie voor deelname uiterlijk 11 maart te mailen. Uit de aanmeldingen maakt de gemeente een selectie.

"Als iemand naar school moet, hopen we dat de school meewerkt, want deze meeloopdag is ook leerzaam", aldus een gemeentewoordvoerder.