In dorpshuis Het Trefpunt in Ovezande is dinsdag 7 maart een informatieavond over postcoderoosprojecten in de gemeente Borsele. 

In een postcoderoosproject investeren bewoners gezamenlijk in zonnepanelen op een dak van iemand anders. Zij voorzien daarmee in hun energiebehoefte.

De deelnemers verdienen hun investering in ongeveer acht jaar terug en ontvangen over een looptijd van vijftien jaar vier tot vijf procent rente. De postcoderoosprojecten moeten zonne-energie voor een grotere groep inwoners en kleine bedrijven aantrekkelijker en bereikbaar maken.

In de gemeente Borsele hebben particulieren plannen om in te stappen. Tijdens de avond in Ovezande willen deskundigen meer informatie geven over de mogelijkheden aan de hand van praktijkvoorbeelden en presentaties.

Welkom

Iedereen is welkom, maar de avond is niet bedoeld voor mensen die eventueel willen investeren in een project. Voor hen wordt in een later stadium een avond georganiseerd.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot 1 maart. De avond in het dorpshuis in Ovezande begint om 19.30 uur. Wethouder Conny Miermans van de gemeente Borsele heet iedereen welkom.