The Juke Joints brengt binnenkort een akoestische cd uit: Crossroads: The Juke Joints un&plugged. 

Het is een registratie van een optreden in Het Zwijnshoofd in Bergen op Zoom, voor het radiostation Crossroads. "Het klonk zo goed dat we er iets mee wilden doen", zegt bassist Derk Korpershoek.

"Het was een verrassing. De spontaniteit is ontzettend goed gevangen. Je kunt goed horen dat we lekker aan het spelen zijn en geen cd probeerden op te nemen."

The Juke Joints speelt vaker akoestisch, maar nam niet eerder een unplugged-album op. Het is anders, volgens drummer en zanger Peter Kempe. "Normaal gaan we er graag volle bak in, maar als je het unplugged doet kun je je niet verschuilen achter een muur van versterkers. Het is wat het is."

BB King

Op de cd staat een aantal eigen nummers, zoals Mojo hand en Heart of fire, maar ook songs van BB King, Nighthawks en Rory Gallagher.

"Je kunt niet alles omzetten naar akoestisch. Je moet het bijvoorbeeld doen zonder de stamp van de drums. Zonder blijft niet elk nummer overeind. Daarom hebben we terug gegrepen op het old school blues-werk."

Australiër

Op het album speelt Lloyd Spiegel op twee nummers mee. De Australiër speelde in Bergen op Zoom toevallig voor The Juke Joints. "Een geweldenaar", zegt Kempe over de zanger en gitarist.

The Juke Joints presenteert zijn cd op zondag 12 maart tussen 14.30 uur en 17.00 uur in 't Kerkje van Ellesdiek in Ellewoutsdijk. Kaartjes nog te reserveren via de website van Ellisdiek.