Mantelzorgers en vrijwilligers in de gemeente Goes kunnen hulp krijgen van de nieuwe Stichting Ondersteuning Mantelzorg en Vrijwilligers (SOMV). 

In Goes zijn er al enkele organisaties en de gemeente geeft ondersteuning. "Je ziet gelukkig dat er genoeg initiatieven zijn, maar aan de andere kant zijn er steeds meer mantelzorgers nodig en wordt hun rol belangrijker", legt voorzitter Rien Heijboer uit.

Zelfstandig

Mensen moeten tegenwoordig langer zelfstandig blijven wonen, voegt hij toe. "Daardoor zijn er steeds meer kwetsbare mensen thuis die ondersteuning nodig hebben. Dat vraagt veel van de mensen die voor hen moeten zorgen."

Supermarkt

Heijboer geeft als voorbeeld iemand die regelmatig voor een zieke kennis naar de bibliotheek of supermarkt gaat. "Dan kun je een paar sterke fietstassen goed gebruiken. Dat kun je aan ons vragen."

Het kan ook om andere zaken gaan, zoals een laptop voor iemand die computerles wil geven aan ouderen, een website wil ontwikkelen voor mantelzorgers of cursusmateriaal maakt. Voor de hulp moeten de mensen niet al te moeilijk doen. "Een simpele brief, een mailtje of een telefoontje is in principe genoeg. Binnen vier weken krijg je een reactie van ons."

Bijdrage

Mensen kunnen bedragen van 50 tot 1500 euro aanvragen. Een bijdrage aanvragen kan via info@smomv.nl.