Onderzoek naar alternatief Dancetour Goes

De Dancetour op de Grote Markt in Goes gaat ook dit jaar gewoon door, maar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goes laat wel onderzoeken of er een alternatief is voor het evenement. 

Dat zegt ze na een evaluatie van het jaarlijkse gratis dansfeest. De Dancetour, die elke zomer langs twaalf steden in Nederland trekt, vindt al twaalf jaar plaats op de Grote Markt in Goes.

Op het evenement komen ongeveer 7.000 mensen af. Het vindt altijd plaats op zondag, van 13.00 uur tot 22.00 uur.

Wethouder André van der Reest van de SGP/ChristenUnie heeft meerdere malen aangegeven dat hij problemen heeft met het feit dat het evenement op zondag wordt gehouden. In de evaluatie zegt het college tegelijkertijd dat zondag een geschikte dag is. "Het op een andere dag organiseren lijkt geen optie", schrijft ze.

Alternatief

Het college heeft toch besloten om te laten onderzoeken of er een alternatief is. "Misschien kun je iets organiseren, bijvoorbeeld met een dj, dat dezelfde doelgroep bereikt, net zoveel kost en dezelfde impuls geeft aan de binnenstad", zegt burgemeester René Verhulst.

Hij denkt echter dat dat moeilijk zal zijn, ook omdat bijna alle partijen 'blij' zijn met de Dancetour.

Iedereen

Wiert Omta van de PvdA-fractie in Goes is donderdag meteen in de pen geklommen en heeft op de website een betoog geschreven over de Dancetour.

Daarin trekt hij onder het mom van 'De zondag is van iedereen' fel van leer tegen het onderzoek naar alternatieven.

Tip de redactie