Een 38-jarige motorrijder uit de gemeente Borsele is woensdag rond 1.30 uur na een achtervolging aangehouden op de snelweg A4 bij Hoogerheide. Hij reed roekeloos en negeerde een stopteken van agenten. De Borselenaar bleek een bekende van de politie te zijn.

De politie signaleerde de motorrijder in de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom en kwam erachter dat hij onverzekerd rondreed. De politie vroeg de man op de A4 richting Hoogerheide via een volgteken te stoppen, maar hij reed met hoge snelheid weg.

De agenten zetten de achtervolging in en dwongen de motorrijder met hun voertuig de afrit richting Hoogerheide te nemen. Daar werd hij klemgereden en naar de graskant gedreven.

Ook toen gaf de verdachte volgens de politie nog niet op en probeerde langs de agenten te rijden. Doordat hij daarbij de politieauto raakte, viel hij van zijn motor.

Onder invloed

"Nog volgde geen overgave. De man stond snel weer op en rende de A4 over." Uiteindelijk werd hij aan de overkant van de weg overmeesterd en aangehouden.

Op het bureau bleek de man een bekende van de politie te zijn en onder invloed te hebben gereden. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan onverzekerd rijden en rijden zonder geldig rijbewijs. Zijn motor is in beslag genomen. Na verhoor mocht de Borselenaar met een proces-verbaal op zak weer naar huis.