De gemeenteraad van Reimerswaal maakt zich door de incidenten bij de kernreactoren in Doel, net over de grens in België, zorgen over veiligheid. De kerncentrale ligt niet ver van de Reimerswaalse kernen Bath en Rilland. 

In een motie die de raad dinsdagavond unaniem indient, onderschrijft ze de zorgen die buurgemeenten en minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu hebben geuit. 

De gemeenteraad brengt haar motie onder de aandacht van de minister, Veiligheidsregio Zeeland, de directie van de kerncentrale in Doel en de Europese Commissie.

De raad schaart zich achter de kritiek op het "uitblijven van consultatie en gebrek aan communicatie rondom de verlengde levensduur van de kerncentrale", staat in de motie.

Onrust

Ook staat de gemeenteraad achter de wens voor Europees toezicht op de centrale, zoals verwoord door de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Tholen.

Door de lange reeks van incidenten, problemen en productiestops bij de kernreactoren van Doel neemt de maatschappelijke onrust volgens de gemeenteraad toe.