Zweedse investeerder neemt Delta Retail over

Het Zweedse EQT Infrastructure neemt voor 488 miljoen euro Delta Retail over. 

Het Zeeuwse bedrijf verkoopt zijn leverancier van energie en digitale diensten in verband met de herstructurering, die noodzakelijk is vanwege de financiële problemen waarin het bedrijf verkeert en de gedwongen splitsing van het productie- en leveringsbedrijf.

Aandeelhouders

De verkoop moet nog wel worden goedgekeurd door de aandeelhouders van Delta. Ook moet de ondernemingsraad een positief advies geven, net zoals Autoriteit Consument en Markt.

Na de verkoop blijven de merknamen Delta en Zeelandnet bestaan en het onderdeel blijft gevestigd in Zeeland.

Verbeteringen

CEO van Delta Gerard Uytdewilligen zegt blij te zijn met de verkoop en denkt dat 'de financiële kracht' van EQT een mogelijkheid biedt 'om te investeren in de verdere groei en verbeteringen van het kabelnetwerk'. Harko Buringh, general manager van Delta Retail, ziet dat ook zo.

Dienstverlening

"De nieuwe kapitaalkrachtige eigenaar biedt ons de mogelijkheid om te blijven investeren in ons netwerk en stelt ons in staat de dienstverlening aan onze klanten verder te verbeteren", zegt hij in een persbericht over de verkoop. "We bouwen verder aan de toekomst. Delta gaat verder als Delta."

Omzet

De aandeelhouders nemen op 23 februari volgend jaar een besluit over de verkoop van het onderdeel. Bij Delta Retail werken zo’n 370 mensen. De omzet was in 2015 zo’n 214 miljoen euro.

Tip de redactie