De Studie Experience vindt op donderdag 8 december plaats in de Zeelandhallen in Goes. 

Tijdens dit jaarlijkse, gratis toegankelijke evenement maken leerlingen van het voorgezet onderwijs en mbo en hun ouders kennis met verschillende opleidingen en beroepen. Tijdens de Studie Experience vindt ook het Zeeuws Kampioenschap van Skills Talents plaats.

Op de beurs staan allerlei soorten exposanten op zowel mbo- als hbo-niveau.

Kampioenschap

Bij het Zeeuws Kampioenschap Skills Talents doen tweeëndertig teams mee met in totaal 96 leerlingen. Er zijn acht vakrichtingen, waaronder horeca, economie en wonen & interieur. Het Nehalennia, Calvijn College, Pontes Het Goese Lyceum en de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren doen onder andere mee aan de wedstrijd.

Tijdens de wedstrijd werken de kandidaten een opdracht uit waarbij ze de kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen en deze te laten zien op het podium. Zestien juryleden beoordelen vervolgens de deelnemers.

Finale

De prijsuitreiking van het Zeeuws Kampioenschap Skills Talent vindt plaats op de beurs. De winnaars krijgen een beker en certificaten die worden uitgereikt door Marijn Nelen van onderwijsinstituut Scalda.

De Zeeuwse gedeputeerde Harry van der Maas houdt een speech. De winnende leerlingen gaan door naar de landelijke finale van Skills Talents in het team Zeeland Sharks. Deze finale voor provincieteams vindt plaats op 16 maart in de RAI in Amsterdam.