Inwoners met een laag inkomen kunnen de komende dagen in de gemeenten Goes, Kapelle, Reimerswaal, Borsele en Noord-Beveland bij een spreekuur informatie opvragen over de Collectieve Zorgverzekering Minima (CZM). 

De vijf Bevelandse gemeenten vinden het belangrijk dat ook mensen met een minimuminkomen zich goed kunnen verzekeren tegen zorgkosten.

Deze kosten kunnen bij onderverzekering snel oplopen. Daarom bieden de vijf gemeenten via Gemeenschappelijke Regeling (GR) de Bevelanden al haar inwoners met een inkomen tot 130 procent van de geldende bijstandsnorm en een laag vermogen de mogelijkheid om zich tegen een relatief lagere prijs uitgebreid te verzekeren.

Spreekuren

Op een speciale website is meer informatie te vinden en te zien hoe de verzekering (digitaal) afgesloten kan worden. Voor mensen die moeite hebben om de verzekering digitaal aan te vragen, zijn er spreekuren in de vijf gemeentehuizen.

Voor Borsele is dat maandag van 9.00 uur tot 11.00 uur in het gemeentehuis in Heinkenszand. Voor Goes is dat woensdag van 9.00 uur tot 11.00 uur in het stadskantoor in Goes. Voor Kapelle is dit maandag van 9.00 uur tot 11.00 uur in het gemeentehuis in Kapelle.

Voor Reimerswaal is dat donderdag van 15.00 uur tot 17.00 uur in het gemeentehuis in Kruiningen. Inwoners uit de gemeente Noord-Beveland kunnen voor hulp terecht bij het Sociaal Loket van de gemeente.