Een 37-jarige man uit Goes is donderdag in zijn woning aangehouden voor betrokkenheid bij de schietpartij zondagavond 17 juli op het industrieterrein Arnestein in Middelburg.

‘Uit het rechercheonderzoek dat op deze, in eerste instantie raadselachtige, melding volgde bleek dat op 17 juli rond 20.00 uur een witte personenauto werd klemgereden op de Herculesweg in Middelburg’, aldus de politie.

‘Uit onderzoek bleek ook dat dit vermoedelijk was gedaan door de bestuurder van een donkere personenauto. Vervolgens blijkt er door de inzittenden van de witte personenauto op de inzittenden van de donkere personenauto geschoten te zijn. Dat er daadwerkelijk geschoten was, bleek al uit het feit dat er (patroon)hulzen werden aangetroffen.’

Het onderzoek leidde naar de Goesenaar. Bij hem is donderdagmorgen ook huiszoeking gedaan. Hierbij trof de politie een vuurwapen aan en dit is in beslag genomen. De verdachte is ingesloten in een politiecel in Torentijd. Het onderzoek van de politie is nog niet afgerond.