Twee mannen en een vrouw zijn deze week aangehouden voor wat de politie noemt 'een zeer laffe vorm van diefstal' op de Bevelanden. 

Het drietal had het voornamelijk gemunt op ouderen in bejaardentehuizen.

Sinds 24 oktober hebben veertien mensen aangifte gedaan en zijn er diverse meldingen geweest van babbeltrucs door gedupeerden uit Goes, 's-Heer Arendskerke en Heinkenszand.

Toilet

Telkens ging het om een vrouw met een kind, die aan de deur oliebollen wilden verkopen voor een goed doel. Soms drongen ze op brutale wijze naar binnen, soms deed ze het meer geraffineerd.

Eenmaal binnen vroeg het kind of het water mocht drinken of naar het toilet kon. Tijdens deze momenten sloeg de vrouwelijke dader toe.

Portemonnee

Ze haalde dan vaak de portemonnee van de slachtoffers leeg of pakte deze uit een tas. Het onderzoek naar de babbeltrucs leidde al snel naar een 26-jarige vrouw uit de gemeente Borsele.

Agenten pakten haar maandag op in haar woning. Woensdagmorgen volgden een 21-jarige man uit de gemeente Borsele en een 33-jarige man uit Zwijndrecht. Ze zitten allemaal in de gevangenis.

Voorlichting

De politie heeft naar aanleiding van deze voorvallen voorlichting gegeven in verzorgingshuizen in de Oosterschelderegio.