De Reimerswaalse PvdA-gemeenteraadsfractie ziet het belang van een kledingbank voor haar gemeente, maar vindt het niet efficiënt om steeds een tijdelijke bank op te zetten. Dinsdagavond (22 november) dient ze een motie in om voor Reimerswalers met een kleine beurs vervoer naar de vaste Kledingbank Zeeland in Middelburg te regelen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een vervolg te geven aan de kledingbank, omdat blijkt dat er behoefte aan is onder minima. Ze bepaalde daarbij ook dat de kledingbank in de eigen gemeente moet worden opgezet, maar die voorwaarde wil de PvdA via de motie laten vallen.

"Een tijdelijke kledingbank weegt qua uitstraling en collectie niet op tegen de bredere collectie van de vaste vestiging in Middelburg", stelt PvdA-gemeenteraadslid Dieuwke Louwrink in de motie.

De partij geeft de voorkeur aan een goed vervoersaanbod naar de bank in Middelburg, in plaats van de inrichting van een "relatief dure en arbeidsintensieve" tijdelijke locatie in Reimerswaal zonder het vervoersaanbod.

Voordelen

"Bij de recente openstelling van de kledingbank in Middelburg bleek niets van een lagere opkomst, maar wel van de voordelen van het grotere aanbod daar. Goede bereikbaarheid van voorzieningen hangt niet altijd samen met de aanwezigheid in de eigen gemeente, maar eerder met een goed vervoersaanbod."

Daarnaast moet de gemeente volgens Louwrink ook voor de kledingbank kritisch zijn op onnodige overheadkosten.