Kerstconcert van COV Goes in Kapelle

Op zaterdag 17 december verzorgt de Christelijke Oratorium Vereniging (COV) Goes een kerstconcert in de Hervormde kerk in Kapelle. 

Er komen vooral veel kerstlieden uit verschillende windstreken aan bod. Uit het ruime aanbod aan kerstmuziek heeft de COV Goes een muzikale reis door het kerstverhaal samengesteld, van oude christmas carols tot moderne composities. De kerstliederen worden uitgevoerd door het koor en solisten onder begeleiding van harp en orgel.

Componisten

Van de Engelse componist Benjamin Britten voeren de muzikanten delen uit de ‘Ceremony of Carols’ op. De vorig jaar overleden David Valentine Willcocks is onder meer bekend vanwege zijn arrangementen van Christmas Carols. Het koor laat er drie horen, waarvan ‘Unto us is born a Son’ deels samen met het publiek wordt gezongen.

De Britse hedendaagse componist John Rutter heeft zo’n tien carols gecomponeerd, waarvan het koor drie werken uitvoert.Naast deze werken staan nog enkele bekende christmas carols op het programma, waarvan ‘God rest you merry Gentlemen’, een van de oudste traditionele Engelse Carols, samen met het publiek wordt gezongen.

Het kerstconcert wordt uitgevoerd door de COV Goes met medewerking van Joep van Geffen, Reinilde Zevenbergen, harp en Janny Dieleman, orgel en het bariton. Het geheel staat onder leiding van dirigent Wim van Herk. Het concert begint om 20.00 uur.

Tip de redactie