Automobilisten op de bon in De Markiezaten

Onopvallende surveillancevoertuigen van de politie controleerden dinsdag in district De Markiezaten op afgeleide bestuurders. Op de A58 bij Rilland, Hoogerheide, Bergen op Zoom, Roosendaal en Steenbergen letten agenten op allerlei overtredingen.

Dat leverde achttien bekeuringen op voor het negeren van handsfree bellen, het dragen van de gordel en het inhaalverbod.

Elf boetes zijn uitgedeeld voor niet handsfree bellen. Vijf keer was er een bekeuring voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Twee vrachtwagenchauffeurs zijn op de bon geslingerd, omdat zij het inhaalverbod voor vrachtwagens negeerden.

Agenten waarschuwden dinsdag veel automobilisten voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Koplampen

Dinsdagochtend mistte het en veel bestuurders hadden alleen hun koplampen aan. "Uit gesprekken met de automobilisten bleek dat het geen bewuste actie was, maar dat veel bestuurders niet weten dat de automatische verlichtingssensor van hun auto alleen de dagrijverlichting inschakelt", aldus de politie.

Die zit alleen aan de voorkant van de auto. De achterverlichting gaat dus niet automatisch aan. Als de automobilist de verlichtingsschakelaar handmatig omzet naar dimverlichting, branden zowel de voor- als achterlichten.

Tip de redactie