Kapelle levert weer groep politiek experts af

Burgemeester Anton Stapelkamp van Kapelle reikte dinsdagavond in het gemeentehuis in Kapelle certificaten uit aan de deelnemers van de cursus Politiek Actief. De gemeente organiseerde deze cursus voor de derde keer. 

Omdat Kapelle veel enthousiaste reacties krijgt op de gratis curus, begint in februari de vierde en voorlopig laatste editie.

Catherien Besuijen, Esther Bloemenkamp, Jerry van Dalen, Bianca Davidse, Jacques Derksen, Karl Doolaege, Arjan van Driel, Lean Eversdijk, Janneke Haarhuis, Gerda Haers, Niels Kampstra, Bram Karels, Sjako Kloosterman, Rick Koole, Jordy van Leeuwen, Tom van der Meer, Aloys Neve, Ilse Prevoo, J. Rouw-Konings, Arno van Rijs, Sander Steketee, Ilse Stroo, Arnold van Vaardegem, Arjan van der Wilt, Peter Moree, Geertje van Capellen, Govert Schröder en Mark Paul zijn dinsdag geslaagd voor de cursus.

De cursisten maakten de afgelopen weken kennis met de werkwijze van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders en onder meer de gemeentefinanciën kwamen aan bod.

Nieuwsgierig

Er waren twee ontmoetingen met gemeenteraadsleden, twee Zeeuwse lobbyisten vertelden over hun werk en een debattrainer leerde de cursisten de fijne kneepjes van het debatteren.

De cursus is interessant voor mensen die erover denken in de politiek te stappen, maar ook voor mensen die nieuwsgierig zijn hoe het reilt en zeilt in een gemeentehuis.

"De cursisten waren enthousiast en leergierig", laat een gemeentewoordvoerder weten. Daarom biedt Kapelle de cursus in februari weer aan.

Tip de redactie