Kinderen kiezen speeltoestellen voor Yerseke

De kindergemeenteraad van Reimerswaal beslist woensdag (16 november) welke speeltoestellen er komen in de vernieuwde speeltuin aan de Bekhof in Yerseke.

Alle kinderen uit groep acht van de drie Yersekse basisscholen bepalen woensdag in vier fracties het ontwerp voor de speeltuin.

Zo’n maand geleden zijn de kinderen met dit project van de kindergemeenteraad begonnen in het gemeentehuis. Waarnemend burgemeester Piet Zoon legde uit hoe een gemeente werkt.

De opdracht die de leerlingen kregen, is een besluit nemen over het inrichten van het speelterrein bij de Bekhof en Schuttershof in Yerseke. Dit speelterrein is aan vervanging toe en de kinderen mogen zelf beslissen welke speeltoestellen er komen. Net als in de echte gemeenteraad doen ze dat met hun eigen fracties.

Elke fractie heeft een eigen leverancier, met allemaal verschillende speeltoestellen. Daarnaast mochten ze een ontwerp maken van hoe de speeltuin met hun toestellen eruit moet gaan zien.

Debat

De afgelopen weken werkten de fracties de ideeën verder uit en tijdens de raadsvergadering woensdag gaan ze met elkaar in debat om te kijken welke leverancier en welk ontwerp het wordt.

‘s Middags zetten de fracties de laatste puntjes op de i en ronden alle presentaties en plannen af. Hierbij krijgen ze niet alleen hulp van een ambtenaar per fractie, maar elke fractie krijgt ook een echt raadslid die de leerlingen ondersteunt. ’s Avonds wordt dan de knoop doorgehakt.

NUwerk

Tip de redactie